Dióhéjban

Egy falusi suttyó kalandozásai Törökországban.

Ilyen idő van nálunk

Frissensült

  • zoltandavid: @boruzscsaba: :D minek az. úgysincsen más ismerőse senkinek itt (2011.03.30. 21:02) Töredékek
  • zoltandavid: @boruzscsaba: Sziasztok! Örülök, hogy tetszik, próbálok úgy írni, hogy ne legyen túl hosszú, meg ... (2011.03.14. 18:52) Itt a tél
  • Tündi a 302-ből: Hali! Akartam már írni neked, hogy nagyon tetszik a blogod és nagyon jól írsz! Néha írhatnál többe... (2011.03.07. 22:19) Akbük
  • boruzscsaba: Szia Zoli! Úgy látjuk minden rendben és jól érzed magad az esőt leszámítva. Jó a blogod, majd köve... (2011.02.24. 17:33) Végre otthon
  • öcsi21: Szia Zoli! Te vagy az első akinek beléptem a blogjába. Így még nemigen van gyakorlatom. A beszámol... (2011.02.18. 09:44) Isztambul I.

Címkék

akbük (1) akyaka (5) ankara (3) antalya (1) buli (3) cinar (1) efes (4) eső (2) fénykép (1) földrengés (1) hájp (1) hétvége (4) (1) hosszú (1) host (4) ısparta (1) isztambul (3) izmir (2) jandarma (1) kaja (1) kappadókia (2) kávé (1) konya (1) köycegiz (1) marmaris (2) mugla (6) müzekard (3) nagyutazás (2) olimpos (1) posztmodern (2) rendőrség (2) repülés (3) tenger (6) vízesés (1) Címkefelhő

Hello, jandarma, avagy agymenés két felvonásban

2011.03.01. 10:19 zoltandavid

Karesz felvetett egy olyan ötletet, hogy legyen szombaton buli, és mivel az egyetértés könnyebben ment, mint ahogy az Úr megteremtette a világot: és lőn. Meghívtuk a többieket is, alig hiányoztak páran, így szép számú állig felfegyverzett külföldi indult harcba azon az estén. Akkor még nem tudtuk, mi ellen.

Korábban már találkoztam mindannyiukkal, a legjobb benyomást az egy szem tunéziai, és a szlovénok tették rám. A két francia eleinte furcsa volt - azt gondoltam, azért, mert franciák, és nem szeretnek mással szóba állni. Nos, tévedés volt. Teljesen jó arcok, bármiről el lehet velük dumálni, már ha érti az ember, amit mondanak; és ez tényleg probléma, néha csak bólogatok, annyira fertelmes akcentusuk van, hogy felét se fogom fel annak, amit szerintem akarnak közölni - ha sokadjára sem érted, amit mondanak, bólogass, és reménykedj, hogy nem kérdés volt. Valahogy így. Van ugye nálunk az a sztereotípia, hogy a franciák mindenkit utálnak, aki nem francia. Mi meg őket utáljuk, mert utálnak minket. Meg azért is, mert csigát esznek. Hülyeség.

Jó volt a hangulat, és egyszer csak feltűnt, hogy már a mellettünk ülővel is ordibálunk, aminek egyenes következménye volt, hogy a buliba becsatlakozott a jandarma is. Valaki csengetett, mentem ajtót nyitni, ahogy mennék le a lépcsőn, látom, hogy három csendőr jön velem szembe, és én csak annyit bírtam kinyögni nagy meglepetésemben, hogy hello, jandarma. Jött még velük egy tolmács is, így megtudtuk, hogy hallották, milyen jó a hangulat, de piát nem, csak csendet kértek. Köszönték szépen, elmentek. Az első felvonás ezzel ért véget.

Ha a második felvonást egy kivonatos, olvasni nem szerető diákok számára megírt füzetecskébe kellene összefoglalni, valami ilyesmi lenne: a fiatalok elindulnak az apartmanból a partra, hogy fürödjenek, majd csurom vizesen elmennek egy bárba, de a fél bandánál nincs pénz, így visszamennek a lakásukba, majd megint vissza a bárba, majd megint haza, majd vissza. Ha nem teljesen érthető, nem gond. Addigra már mi sem értettük, mi miért van. Lényeg a lényeg, jól esett a fürdés, a többi csak rétestészta.

Valamikor fél hat körül feküdtem le. Másnap délután fél ötkor keltem. Kicsit meglepő volt, azt hittem, kábé dél lehet. Úgyhogy a vasárnapi nap ment is a kukába, de nem kár érte, mert ez is esőnap volt.

Szólj hozzá!

Címkék: buli tenger efes akyaka jandarma

A bejegyzés trackback címe:

https://torokszultan.blog.hu/api/trackback/id/tr952700600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása